Wellness, fitness, szép lesz?

2007.12.03. 23:39

Pánikszerűen rám tört a fiatalodási, wellness láz. Különös hatással van rám az év vége...
Úgyhogy nincs is jobb hely, mint a Hotel Silvanus.
Egyszer-kétszer már eltöltöttem itt egy pár napot. Az uszoda a kék szín jegyében épült, varázslatos mozaik kövekkel kirakott úszómedencével, mely olyan hatást kelt az emberben, mintha a közepe felé egyre jobban mélyedne. Az egyik fal a panorámának lett alárendelve, előtte nyugágyak, virágok és az új "rehab" medence, amelyben már gyógyvíz van.

A legtöbben a pezsgőfürdőt kedvelik kör alakú és bugyog. Sajnos, ebben a műfajban kicsit jobb kategóriához szocializálódtam, így ezt mindig kihagyom, attól függetlenül, hogy az említett "jobb kategória" igencsak múlt idő..

A szauna, sókamra és illatos ayurvéda kamra a legjobb, ezek egy oválisabb római fürdőket idéző helységbe nyílnak. Színei, a mély bordó, a borostyánsárga és sötét zöld a Knósszoszi Palotára emlékeztetnek.

Az ottani ragyogó falfestmények jutnak eszembe a falra festett motívumokról is. A felmázolt férfiak, a futókutya mintával együtt rohannak és az ornamentális klasszicizáló stílusnak megfelelően. Olyanok, mint a gyermekrajzok, semmiféle perspektívával nem bírnak. Ez ám a kilátástalanság és a szimbolizmus.

Van kandalló is, a pompeji vörös és napsárga pihenő szobában. Itt lehet hanyattvágódni a nyugágyakban, lábakat felpolcolva hatalmasat horpasztani.
Az Ayurvéda kamra az a pont ahol mindig úgy érzem kisimultam, kipárolgott belőlem az a rengeteg feszültség, stressz és kínlódás amit hordozok magamban itt eltöltött hosszú percek után úgy érzem, ha innen visszatérek a mindennapokban, majd látszódni is fog rajtam, hogy mekkorát wellnesseztem és milyen egészséges vagyok.

Gyógynövénykeverékek illata melegítve, lágy félhomály ölelésében. Egyszer vacsoráztam itt. A medence partját és a tepidáriumot is végig gyertyák fénye világította meg. A tenger gyümölcseit ettük.

Wellness és fitness, mégha szép nem is lesz.. jó itt lent húzni az illatos gőzben a mézesmadzagot.. elalszom és éhenhalok. Jó lenne, ha itt lenne Ő és odabújhatnék mellé valamelyik szobánkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://visegrad.blog.hu/api/trackback/id/tr36251545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása