Jó reggelt Visegrád!

2008.08.12. 13:41

Visegrád város felébredni látszik az idei szezonban.

A szolgáltatók és a város kart kartba öltve színvonalas és érdekes programokkal igyekszik a városba turistákat csalogatni. Zenés nyári esték vagy ha valaki inkább a Reneszánsz kor világában merülne el, akkor a Reneszánsz estéket tudnám tiszta szívből ajánlani, egy kellemes szórakozást ígérő lovagi tornával, hangulatos sétával a Királyi Palotában és végezetűl a megfáradt turisták legkedveltebb programjával a lovagi lakomával. Egy stílusra felépített teljes program, mondhatni ingyen.

 

Mielőtt Visegrádra utaznának feltétlen érdemes elmerülni a városi honlap eseménynaptárába, amely nemcsak hasznos információkkal szolgál de vizuális élménynek sem utolsó. A hírek, események bemutatása és leírása egy olyan grafomán és „könyvkukac” számára, mint amilyen én is vagyok már önmagában élvezet, hiszen a kultúrális programok szerkesztőjének kifinomult stílusa, gazdag és fordulatos szóhasználata a mai online magazinok világában már igencsak ritka. Nem tudom kit tisztelhetünk szerkesztőként, de csak gratulálni tudok!
Magam is számos honlapot igyekszem szerkeszteni a magam elvei szerint, pontosan tudom mennyi időt és energiaráfordítást igényel ezek folyamatos aktualizálása, majd a felvitt anyagok olvasottságának, látogatottságának elemzése, kiértékelése, hogy mi érdekli a város iránt érdeklődő turistákat. Tehát www.visegrad.hu.
Abban bízom, hogy lassan elindul egy közös munka és a város vezetősége, a vállalkozók ráébrednek végre; egy csónakban evezünk, mindannyiunknak ugyanaz az érdeke, hogy lehetőség szerint minél többen látogassanak el Visegrádra és ha már itt vannak, lehetőség szerint olyan jól érezzék magukat, hogy visszatérjenek még hozzánk. Azután, mint a Vodafone reklámban, hozzanak magukkal még több turistát...

Sajnos, hihetetlenül lassan megy még minden a budapesti tempóhoz képest de legalább elindult egy folyamat. Közös fórumokról, egyeztetésekről, tapasztalatok megbeszéléséről sajnos nem tudok, de ez már egy másik szakasz lenne. Az elindított projektek, programok utánkövetéséről, utólagos monitoring munkákról, statisztikákról, felmérésekről szintén nem hallottam még, de ez érthető. A mindennapos mókuskerékben senkinek nem marad sem energiája, sem ideje ezzel foglalkozni, ráadásul mivel szezonális szektorról beszélünk, a magas bér-, rezsi- és anyagköltségek teljesen lehetetlenné teszik, hogy külön erre bárki egy „marketinges” kollégát alkalmazzon. A legtöbb vállalkozó amolyan „one-man-show” stílusban próbál szó szerint életben maradni, mert a mai árak mellett különösebb profitra szert tenni mondhatni lehetetlenség. Túlélünk még mindig abban a reményben, hogy egyszer majd jobb lesz. Kicsit olyan ez, mint Godotra várva.

Tehát érdemes mindent mindig újra gondolni, ahogy a Reneszáns Év szlogenje is szól és kilátogatni a „Reneszánsz élő városába” Visegrádra, sétálni a Királyi Palotában és a Salamon toronyban (Ági idegezvenető zseniális! Az első szórakoztató és érdekfeszítő idegenvezetés volt melyen részt vettem, amit nem untam egy húsz perc után...) megtekinteni egy lovagi tornát, szarvasgombát keresni, sétakocsikázni a városban, ebédelni a Nagyvillám Étterem teraszán és bobozni, Canopy túrázni.
Hajrá Visegrád!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://visegrad.blog.hu/api/trackback/id/tr93612468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása