Év(le)értékelés

2008.01.07. 03:22

Év végi Hjajrá

A két ünnep közötti, nálunk csak CSÚCS!szezonnak nevezett időszakban, Visegrád városának szálláshelyeit a zömében belföldi, turisták szállják meg, annak reményében, hogy kipihenhetik az Óév fáradalmait és sorstársaikkal együtt boldogan köszönt reájuk az Új Esztendő.

El tudom képzelni, mennyire pihentető lehet az egész családnak kb. 30 négyzetméteren együtt ébredni és feküdni egy tévével felszerelt szállodai szobában.
Kényelmesen reggel felkelnek, lemennek reggelizni az étterembe, ahol a gyerekek gondosan szétszórják a müzlit a padlón és futkároznak a felszolgálók között.
Ha még nem tudnak járni akkor ordítanak. 

Ezt követően a vendégek - mi mást tehetnének - legalább 200 honfitársukkal a "wellness centrumban" lazítanak, ahol ha szerencséjük van, találnak még szabad nyugágyat és a hét folyamán, legalább egyszer be tudnak jutni a pezsgőfürdőbe, barátságos fukszjanik közé. Ez az hely és pont ahol női vendégeink igen magas százaléka megfogalmazza Újévi fogadalmait és növeli Rubint Réka fitness DVD eladási statisztikáját..

Szegény lurkók, megőrülnek rövid távon gyermekmedencék hiányában.
Az idős nénik mellé való ugrálással és a szauna állandó locsolásával teszik maguk számára is élvezhetővé a spa életérzést.

A szülők részére, az a pár perc jelenti a nyugalmat - vagy az éppen aktuális fejfájás berobbanását sex ellen - amíg én lefoglalom a csemetéket mindenféle játékokkal vagy fitness tevékenységgel.

Siesta.

A gálavacsora azt jelenti, hogy mindenki felveszi azt a ruhát amire egy vagyont kifizetett és 8 másik idegen emberrel ücsörög egy asztalnál, majd végigeszi a menüt. Van műsor is, meg lehet táncolni is. Fantasztikus buli.

Mindig akadnak "hírhedtségek" is, akik a nagylétszámú közönségtől igazán elemükben szokták érezni magukat és nagykanállal adagolják a természetességet. Lenyűgöző cirkuszi mutatvány!

Azt hozzá kell tennem, hogy meseszép volt az erdő a fent említett időszakban és valahogy az idei évben sok normális Vendég is akadt, akik kirándulással és megítélésem szerint értelmes programokkal töltötték el Visegrádon azt a pár napot. 
Az idén kevesebben hitték azt, hogy valamiféle reality-show fő sztárjai és mindenképpen produkálniuk kéne magukat.

Nem azt mondom, hogy nem kell szállodában szilveszterezni, nem is a vendégeket akarom bántani.

Inkább a szállodáknak kellenne arra törekedni, hogy megfelelő szolgáltatásokat, programajánlatokat tudjanak nyújtani és döntsék el ki is a célközönségük, mert a gyermekes családok és a párok érthető módon, nem szeretik túlságosan egymás társaságát.

Két part között

Az Új Esztendő közeledte városunkban túl sok változást nem hozott, nem pörögtek fel a népek, hogy bepótolják elmulasztott tennivalóikat, kivéve talán a Nagymaros-Visegrádi rév üzemeltetőit (akikről már írtam) (Valószínűleg olvashatták érdektelen, kis írásaimat, azért fogalmazok ilyen szolidan, mert szerénységem határt szab a továbbiaknak :)... ÉS megváltoztatták a menetrendet, mégpedig a Budapest-Nagymaros vasúti menetrendjéhez igazodva! Ez így rendben is volna, hiszen lehetetlenség volt elérni a vonattól a kompot, mivel az mindig késett. 

Most aki a pár perces Nagymarosról-Visegrádra kompozást követően Esztergom felé busszal kíván tovább utazni, annak bőven marad ideje megkóstolni a rév büfé fergeteges forró csokoládéját, ha nem akar szétfagyni, váróterem hiányában. Tehát lekésni már semmit sem lehet, maximum csak várni és várni. A szándék a fontos tehát. Nagymarosi oldalon minden Ok. Visegrádról kicsit nyugodtabb tempóban lehet hazaérni, de addig is az ember próbáljon meg meditálni.

Svédcsavar.

Jól szervezett vasúti társaságunk azonban gondolt egyet, meg sem kérdezve Atlantiszékat, és megváltoztatta a vasúti menetrendet. Velünk magyarokkal egyszerűen nem lehet jót tenni..

No comment.

Hóágyú és Üvegtigris

A visegrádi sípálya gőzerővel üzemel, esti kivilágítással, hóágyúval, felvonóval és üvegtigrissel.
Minden van, ami egy kellemes kis csúszkáláshoz szükséges.
Gyerekeknek és kezdőknek a legideálisabb. A profiknak egy új technika, snowboard v. telemark elsajátítását ajánlom, de érdemes felidézni szánkózási emlékeinket is az arra kijelölt pályán. Hölgyeknek edzőterem helyett kiváló fitness tevékenység a gyermekek felhúzása szánkón a domb tetejére. Non-stop kitörés..
Felnőtt fejjel, a szánkóval történő lecsúszás végig felemelt lábakkal, sokkal félelmetesebb és gyorsabb is, hála gyarapodó testsúlyunknak. Aki végképp nem tud már mit csiszolni a technikáján, próbálja ki nagyobb mennyiségű forralt bor elfogyasztása után a síbalettet. Katartikus élmény!

Na mindegy. Csak azt akartam írni, hogy le a kalappal a fiúk előtt, hiszen globálisan felmelegedő világunkban nem kevés elszántságra és optimizmusra van szükségük, hogy igen komoly pénzeket ruházzanak egy 352 méter magasságban fekvő sípályába! Köszönjük!
Tényleg szuper lett, a maximumot hozták ki belőle és igazán megérdemlik a tavalyi hómentes tél után ezt a kis fagyot.

A bejegyzés trackback címe:

https://visegrad.blog.hu/api/trackback/id/tr86287716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása