Közel félmillióan voltak kiváncsiak egy videós tárhelyen Mátyás király bringázására.
forrás: www.videa.hu
????
Az idei  reneszánsz évben Mátyás király non-stop kísérteni fog, jegyeket szed múzeumokban, villamosokon, jár-kel a város utcáin -  és itt a város alatt Budapestet kell érteni gondolom, mert erre nem tér ki a programszervező iroda  – jó szokásához híven a tömegben elvegyülve. A fene egye meg, hogy én nem tudok egy olyan tendert megnyerni, ahol álruhás Mátyás királyokat kell bevetni Budapesten....
Ennek az a lényege a www.reneszanszev.hu oldalon található cikk alapján, hogy ha találkozunk a megelevenedett, olykor interaktiv Mátyás királlyal, akkor ezt a reneszánsz év első előjelének tekinthetjük. Ennyi.
Mégis hogyan ismerhetjük fel az álruhába öltözött Mátyás királyt?
December 6-án a Mikulás jelmezét vette kölcsön és a Vörösmarty téren, no jó a Reneszánsz Év arculatának színeibe öltözött és paranoid szokásának híven Mátyás királlyal kapcsolatos kérdéseket tett fel gyerekeknek, akiket természetesen meg is ajándékozott. ..
A fenti logikát követve kiváncsian várom a Húsvéti attrakciót.
Ez a Mátyás már a modern kor gyermeke, van neki stájlisztja, meg imázsfilmje, ami nélkül egy trendi celeb ma nem is létezhet. A Piáros csapatnak üzenem, ha nagyobb pubilcitást szeretnének akkor mindenki Norbija kicsit dolgozhatna az izomzatán, mert a fegyverzet felemelésénél gondjai támadhatnak a Palotajátékok időszakában.
Az imázsfilm zenéjét a Tilosból és  fűszagú partikról (a közönség szívja) jól ismert Palotai Zsolt mixelte, akinek több, mint tiz éve nagy rajongója vagyok. Anyum szerint az a fajta zenei irányzat, amelyet Palotai játszik pontosan olyan, mint amikor egy dobszerkót legurítanak a lépcsőn. Fogalmam sincs hol hallhatott ilyet... 
Ettől függeltenül azt kell, hogy mondjam – bár ez az én véleményem – a remixelt Mátyás király nekem nem gyere be.
Tehát Mátyás tényleg álruhában van és igen szarul reinkarnálódott szerencsétlen. Hol a rómaiakkal, hol Jézussal keverik össze. Mátyás király valószínűleg forog a sírjában lassan tényleg kísérteni fog,...
01.24.
Annyi minden eszembe jut a reneszánszról, de a fentiek egészen biztosan nem. Ami vigasztal, a Szépművészeti Múzeumban nyíló kiállítás: A Mediciek fénykora. Ugyanezen a napon kerül megrendezésre Visegrádon is a visegrádi Mátyás Király Múzeumban a Mátyás király és a reneszánsz Visegrádon című kiállítás, amely ugyancsak a képzőművészetén, zenéjén, történelmén és építészetén keresztül mutatja be az adott korszakot.
A Múzeumnak remek humorral és előadói készséggel megáldott, művelt idegenvezetői, régészei vannak. Feltétlen érdemes igénybevenni szolgáltatásaikat, mert egyszerűen zseniális, biztos vagyok benne, hogy az előadások és a kiállítások is figyelemfelkeltőek, magas színvonalúak lesznek.
Visegrádon két hete próbálok utánajárni ezeknek a rendezvényeknek igen kevés sikerrel, (igaz nem lehet ezért hibáztatni senkit, hiszen az a pár szakember aki ezeket a rendezvényeket, a turisztikai programokat szívvel-lélekkel szervezi több, mint túlterhelt + kevés elismerésre  és gyenge részvételi arányra számíthatnak a város nem túl érdeklődő lakosságától, kritikára viszont sokkal inkább a dolgozni nem szerető munkatársaktól – as ususal).
Azonban a  mai napon már felkerült a tájékoztató  anyag, a Mátyás Király Múzeum honlapjára, végülis már csak 2 nap van a rendezvényig. Valójában Visegrádon nem is kell meghirdetni a Reneszánsz évet, non-stop az van. Ördögi kör.
Talán ezért nem is jutott elegendő forrás a városnak a rendezvénysorozatra, úgy ítélték meg, hogy Visegrádon ugyis ott van az a sok műemlék meg múzeum, bőven elég az nekünk a reneszánsz évre, minek ide bármiféle forrás, pályázati pénz, majd kapunk álruhás Mátyás királyt Jézusnak öltözve.
Ki érti ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://visegrad.blog.hu/api/trackback/id/tr44307795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása