Felnézek a Fellegvárra

2007.12.04. 00:10

A Fellegvár hajnalban a legszebb.

A Királyi Palota parkolójából pont a felkelő nap sugarai érik és olyan megközelíthetetlenül úszik a ködfelhőkben. Nem lehet betelni vele.

A Nagymamám egy igazi Úrinő volt. Eleve mindenki aki előttem élt és a vére csordogál cseppekben az én testemben, értelemszerűen vagy Úriember vagy Úrinő volt. Csupán ült a nemesi birtokán és sztoikus nyugalommal, ki-ki tekingetett a birtokra, miközben a délutáni feketéjét szürcsölgette végtelen unalmában. Viszont, zseniális tehetséggel tudott beszélgetni a semmiről és úgy köszönteni az ismerősöket, mintha maga a First Lady lenne, megközelíthetetlen méltósággal és leereszkedő barátságossággal.

Mindig azt mondta, hogy egy igazi úrinő soha nem siet, nem fizet és nem csodálkozik. Persze mondott mást is, hogy tegyem a kezem a szám elé ha ásítok, zongorázzak ha vendégek jönnek, meg könyveket dugott a karom alá evés közben. A könyvpakolás valami perverz módon nagyon mániája lett, mert a fejemmel is próbálkozott, hogy szép legyen a tartásom, mindhiába...

Valamit nagyon elrontok én ebben az életben, mert úgy fizetek, mint a katonatiszt és az életem minden napja egy merő rohanás. Szerencse, hogy Visegrádon kell szaladnom az idő után, mert a budapesti csúcsforgalomban gondban lennék.

és non-stop csodálkozom. De tényleg olyan gyönyörű a Fellegvár a Palota Parkolójából! Egy csoda.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://visegrad.blog.hu/api/trackback/id/tr47251599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása